Verkkouutiset

Päivi Räsänen: Tämä on varmin tapa päästä hengestään

Sisäministerin mukaan murhat ovat vähentyneet Suomessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) sanoo, että henkirikokset ovat Suomessa viime vuosina vähentyneet. Hänen mukaansa on yksi tyypillinen tapa saada surmansa väkivaltaisesti.

– Tutkimusten mukaan varmin tapa päästä hengestään on juopotella syrjäytyneenä tutussa syrjäytyneiden kaveriporukassa, jossa syntyy vielä kahden henkilön välinen riita. Silloin voi kuolema olla lähellä, hän sanoo Henki 2014 -seminaarissa.

Räsänen sanoo kuitenkin, että Suomessa on tapahtunut useita poikkeuksellisia henkirikoksia: muutaman vuoden takaiset kouluampumiset, perhesurmat ja vastasyntyneisiin lapsiin kohdistuneet murhat Nurmijärvellä ja Oulussa.

Poikkeuksellinen oli myös Kuusankoskella tapahtunut puukotus, jossa ulkopuolinen nainen kuoli. Räsänen viittaa Helsingin sanomien artikkeliin, jossa todettiin, että Lahden, Kouvolan ja Kotkan akselilla tehdään suhteellisen paljon henkirikoksia

– Artikkeli antaa turhan pessimistisen kuvan Suomen henkirikosten tilanteesta tällä hetkellä, Räsänen toteaa.

Hän toteaa, että vuonna 2004 poliisi tilastoi 142 kuolemaan johtanutta henkirikosta. Sen jälkeen surmat ovat vähentyneet ja vuonna 2013 niitä oli 96 kappaletta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)