ESS: Päijät-Hämeen sote-yhtymä voisi ottaa lisätehtäviä

Päijät-Hämeen sote-yhtymän nykyinen perussopimus mahdollistaa lisätehtävät, kertoo Etelä-Suomen Sanomat.

  • LKS 20151108  Sairaanhoitajat käyttävät tietokonetta lääkäriasemalla Helsingissä keskiviikkona 9. syyskuuta 2015. LEHTIKUVA Roni Rekomaa

    Nykyinen perussopimus mahdollistaa lisätehtävät.

    ()

Päijät-Hämeen kunnat voisivat Timo Lounan mielestä järjestellä sosiaali- ja terveyspalveluitaan, vaikka alueelle hahmoteltu hyvinvointikuntayhtymä on kaatumassa. Timo Louna on Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän johtaja.

– Sosiaali- ja terveysyhtymän nykyinen perussopimus mahdollistaa lisätehtävät, jos omistajat sitä haluavat, hän toteaa.

Mikään ei Lounan mukaan estä kuntia esimerkiksi siirtämästä perustason palveluja yhtymälle. Pallo on hyvinvointikuntayhtymän valmistelua vetäneellä, luottamushenkilöistä koostuvalla ohjausryhmällä.

Hänen mielestään tulisi pohtia myös vuosia 2016 - 2018 eli mitä asioita voitaisiin tehdä entistä enemmän yhdessä, vaikkei organisaatioita yhdistettykään.

Eri asia on, miten käy. Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta arveli yleisönosastokirjoituksessaan alueella jatkettavan vuoteen 2019 saakka nykyisellä neljän erillisen sote-palveluiden järjestäjän pohjalta. Ne ovat sote-yhtymän lisäksi Oiva, Lahti ja Heinola.

Toimialajohtaja Mikko Komulaisen mukaan Lahti keskittyy jatkossa valtakunnallisen sote-uudistuksen edunvalvontaan ja pistämään asiat kuntoon Nastolan osalta Aavan kanssa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.