Verkkouutiset

Paavo Lipponen älähti HS:lle: Olkaa huolehtimatta arvovallastani

Ex-pääministeri Paavo Lipponen kummastelee arvovaltatulkintoja liittyen selvitysmiehen roolista kieltäytymiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd.) kummastelee tulkintoja, joiden mukaan hän olisi kieltäytynyt yhteiskuntasopimuksen selvitysmiehen roolista, koska olisi pelännyt arvovaltatappiota.

Helsingin Sanomat totesi maanantaina pääkirjoituksessaan, että myös Lipposta oli kysytty tehtävään. ”Lipponen kieltäytyi kirjoittamiskiireisiinsä vedoten, mutta tosiasiassa hän taisi nähdä etukäteen, että hanke ei onnistu. Epäonnistuminen olisi ollut Lipposelle arvovaltatappio”, HS kirjoitti.

Lipponen selvitti asiaa tiistaina Helsingin Sanomien yleisönosastossa. Lipposen mukaan hän arvosti pääministeri Juha Sipilän (kesk.) pyyntöä, mutta ei katsonut voivansa ottaa tehtävää vastaan. ”Syyksi ilmoitin suuritöisen selvitystyön, jonka deadline oli 31. elokuuta ja jota en voinut siirtää myöhemmäksi”, Lipponen kirjoitti.

”Kun Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa (31.8.) arvuutellaan, että olisin pelännyt arvovaltani menetystä, esitän kohteliaimmin lehdellenne toivomuksen olla huolehtimatta arvovallastani. Onhan lehtenne inspiroima mottoni: So what?”, Lipponen päätti kirjoituksensa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)