Verkkouutiset

Sdp:n Paatero: Valtion omaisuudella ei saa tehdä politiikkaa

Sirpa Paatero tukee Antti Rinteen avausta suunnitella valtion omistajapolitiikka pidemmälle aikavälille kuin nykyisin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sdp:n kansanedustaja ja edellinen omistajaohjauksesta vastannut ministeri Sirpa Paatero tukee tiedotteessaan Antti Rinteen avausta valtion omistajapolitiikan periaatelinjauksesta. Sdp:n puheenjohtaja Rinne sanoi lauantaina Ylen Ykkösaamussa, että puolue valmistelee esitystä, jonka mukaan valtion omistajapolitiikkaa tulisi suunnitella pidemmälle aikavälille kuin nykyisin.

Rinteen mukaan valtion omistajapolitiikka vaihtuu aina hallituksien mukaan, minkä vuoksi elinkeinoelämän on vaikea ennustaa, mitä omistajapolitiikassa on tapahtumassa.

Esityksen mukaan eduskunnassa valmisteltaisiin parlamentaarisesti valtion omistajapolitiikan periaatelinjaus, jossa vahvistettaisiin valtion omistajapolitiikan suuret linjat ja pitkän aikavälin tavoitteet.

‒ Tuen tätä esitystä ja pidän sitä hyvin perusteltuna. Olisi luontevaa, että eduskunta ylintä demokraattista valtaa käyttävänä elimenä määrittelisi valtion yhtiöomaisuuden hoidon suuret linjat. Näin omistajapolitiikka pysyisi vakaana myös hallituksen tai omistajaohjauksesta vastaavan ministerin vaihtuessa, Paatero sanoo.

Hän sanoo valtion omistajuudella olevan suuri merkitys Suomen elinkeinoelämän kehittämiselle ja muun muassa valtion huoltovarmuudelle.

‒ Suomalainen elinkeinoelämä kärsii pääomien puutteesta. Valtion yhtiöomistukset osaltaan paikkaavat tätä ongelmaa ja ovat merkittävää yhteistä kansallisomaisuutta, jonka arvo maallemme on valtava. Tätä omaisuutta on hoidettava vakaasti ja tuottavasti yli vaalikausien ja on minimoitava riski, että se voisi joutua jonkin yksittäisen hallituksen lyhytjänteisen politiikanteon välineeksi, Paatero sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)