Verkkouutiset

Ministeri Paatero: Uuden kasvurahaston todellinen tarve selvitettävä

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero (sd.) painaa jarrua keskustelulle uudesta kasvurahastosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Erilaisia keinoja, joilla valtio voi tukea kasvua ja työllisyyttä, pitää tarkastella avoimin mielin. Lähtökohtana on, että valtion on oltava aktiivinen ja osana tätä voidaan käyttää myös omistajuutta, Sirpa Paatero toteaa tiedotteessaan.

Hänen mielestään valtion omaisuutta ei kuitenkaan pidä myydä tai järjestellä uudelleen kevytmielisesti, vaan tämä vaatii huolellista harkintaa.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on esittänyt suurta kasvurahastoa, joka rahoitettaisiin muuta valtion omaisuutta myymällä. Paatero muistuttaa, että vakaata osinkotuottoa valtiolle tuottavien omistusten myymisellä riskirahoituksen lisäämiseksi, on myös kielteisiä vaikutuksia.

– Valtion taloutta ei kyettäisi enää tukemaan samalla tavoin tuloutuksilla. Myös kyky toimia tarvittaessa kotimaisten pörssiyhtiöiden omistuspohjan suojaamiseksi heikentyisi, Paatero huomauttaa.

Paatero arveleekin, että Sipilän puheissa on vaalilisää. Kasvurahaston toteuttaminen ei olisi hänen mielestään ainakaan esillä olleessa mittakaavassa järkevää.

Paateron mukaan yrityskentältä kuuluu paljon näkemyksiä, joiden mukaan rahoituksesta on muodostunut kasvun pullonkaula. Samaan aikaan kuitenkin pankkien edustajat kertovat, että rahoitusta on saatavilla.

– Uuden kasvurahaston todellinen tarve on selvitettävä huolellisesti. Jos osoittautuu, että uusia elementtejä vielä tarvitaan, tulee niistä tehdä päätöksiä hallitusohjelmaneuvotteluissa, Paatero toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)