Verkkouutiset

Sirpa Paatero luopuisi energiatuista

Kehitys- ja valtion omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sdp.) mielestä Suomen tulee toteuttaa lähivuosina kustannustehokkaita ja markkinaehtoisia energiapoliittisia ratkaisuja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sirpa Paatero kertoo kannattavansa parlamentaarisen energia- ja ilmastokomitean linjauksia energiatuotannon tukipolitiikan asteittaisesta alasajosta.

– Ideaali energiapolitiikkaa toimii ilman tukia. Milloin siihen päästään, en tiedä, mutta haluaisin olla mukana toteuttamassa sitä, Paatero kertoo tiedotteessaan.

Paatero pitää suomalaisen energiapolitiikan suurta linjaa parlamentaarisen energia- ja ilmastokomitean johtopäätösten valossa kestävänä.

– Meidän vahvuutemme on siinä, että meillä on monipuolinen sähkön ja energian tuotannon paletti. Tämä on hyvä lähtökohta tulevien vuosien energiapolitiikalle, hän toteaa.

Hänen mielestään kotimaisuusastetta pitäisi edelleen parantaa sekä sähkön että kokonaisenergian tuotannossa. Vuositasolla tämä tarkoittaisi sähkön ja kokonaisenergian osalta 60 prosentin omavaraisuutta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)