Verkkouutiset

Puoluesihteeri demarien alamäestä: Luontevaa, ettei olla tyytyväisiä

Erityisesti naiset ovat jättäneet Sdp:n Helsingin Sanomien gallup-mittauksen mukaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Verkkouutiset kertoi eilen Helsingin Sanomien puoluekannatusmittauksesta, jonka mukaan Sdp:n alamäki jatkuu. Puolueen kannatus oli heinäkuussa 18,7 prosenttia. Yhtä alhainen lukema puolueella on ollut viimeksi lokakuussa 2015.

Sdp:n puoluesihteeri Reijo Paananen kommentoi laskenutta kannatusta päivän Helsingin Sanomissa. Paanasen mukaan alamäkeen ovat syynä kilpailukykysopimus sekä muiden puolueiden näkyvyys puoluekokousten kautta.

Paananen muistuttaa, että kilpailukykysopimus koskee erityisesti julkisella sektorilla työskenteleviä naisia.

– Kun vielä pidennetään työaikaa tai nipistetään muuten toimeentulosta, on aika luontevaa, että siihen ei olla tyytyväisiä, Paananen toteaa haastattelussa.

Paananen selittää tällä havainnolla erityisesti trendiä, jonka mukaan Sdp:n naisäänestäjät ovat paenneet vihreisiin ja vasemmistoliittoon.

Paananen uskoo äänestäjien olevan liikkuvia ja katsovan, mitä puolueet ovat luvanneet, mitkä ovat tulokset ja keneen jatkossa voi luottaa. Demarien ei hänen mukaansa ole järkevää lähteä muuttamaan linjojaan tässä vaiheessa.

– Olemme ainoa uskottava vaihtoehto tälle nyt harrastetulle politiikalle, Paananen toteaa HS:ssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)