Verkkouutiset

Puoluesihteeri Arve gallup-luvuista: ”Vahvistavat intoa entisestään”

Kokoomuksen puoluesihteeri Minna Arve arvelee, että kokoomuksen kannatuslukemissa näkyvät talouden heikot näkymät.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin Sanomat julkaisi keskiviikkona puoluekannatusmittauksen, jonka mukaan kokoomuksen kannatus on pudonnut edellisestä heinä-elokuun mittauksesta 1,8 prosenttiyksikköä.

TNS Gallupin tekemän tutkimuksen mukaan kokoomus saisi nyt vaaleissa 19,4 prosentin kannatuksen. Sen sijaan keskusta oli noussut selväksi ykköspuolueeksi 22,3 prosentin kannatuksella.

– Uskon, että nämä luvut entisestään vahvistavat intoa tuoda omia ajatuksia selkeämmin esiin ja rakentaa suomalaisten luottamusta kokoomukseen uudestaan paremmaksi, Minna Arve kommentoi lukuja Verkkouutisille.

Hän huomauttaa, että kannatusvaihtelut mittauksesta toiseen ovat kasvaneet viime vuosina.

Arve kuitenkin epäilee, että syy kannatuksen laskuun voi piillä talouden kehityksessä.

– Yksi syy voi olla, että kokoomukseen on luotettu valtiontalouden hoidossa aika paljon, ja nyt luottoluokituksen lasku ehkä hiukan näkyy meidän kannatuksessa.

– Taustalla on kuitenkin meidän talouden heikot näkymät, joka on vakava paikka, Arve sanoo.

Toiseksi Arve huomauttaa, että mittausaikana on esiintynyt ”puolueeseen liittyneitä kupruja, jotka ovat voineet peilautua kannatukseen”.

Puoluesihteerin mielestä avain kokoomukseen uuteen nousuun piilee siinä, että kokoomus tuo esiin vaihtoehtoja, joilla Suomen tulevaisuutta rakennetaan.

– Se tarkoittaa tällä hetkellä erityisesti talouden näkymien parantamista ja rakenteellisia uudistuksia, Uskon, että pystymme perustelemaan ratkaisut riittävän hyvin ja tuomaan omat vaihtoehdot esille, Se on tapa, jonka mukaan toimimme koko ajan riippumatta siitä, onko vaalit, Arve sanoo.

Hän muistuttaa, että kokoomuksen halu uudistaa rakenteita on ollut voimakkaampaa kuin muilla puolueilla.

– Minulla on itselläni ainakin sellainen olo, että meidän pitää nöyrästi ottaa tällaiset viestit vastaan, mutta tuoda selkeämmin esille meidän vaihtoehtoja ja ratkaisuja asioihin, Arve sanoo.

– Todellinen gallup on vaalien tulos ja olen tosi luottavainen siihen, että meidän kokoomusjoukkue pärjää näissäkin vaaleissa hyvin. Meillä on erinomaisia ehdokkaita ympäri Suomen ja meidän järjestöaktiivit ovat olleet ja tulevat aina olemaan kokoomuksen menestyksen tärkeimpiä tekijöitä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)