Verkkouutiset

Kokoomuksen Mäkelä: Poliisilla merkittävämpiä tehtäviä kuin piknik-kansan kyttääminen

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Outi Mäkelä tyrmää ministeri Juha Rehulan (kesk.) pohdinnat normien kiristyksistä alkoholin julkisilla paikoilla nauttimisen rajoittamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Normeja on tarkoitus purkaa, ei lisätä. Hallitusohjelmassa on selkeästi linjattu sääntelyn keventämisestä, eikä alkoholipolitiikan kohdalla ole syytä tehdä poikkeusta, Outi Mäkelä linjaa.

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula sanoi aiemmin tällä viikolla, että lakia muutettaisiin mahdollisesti siten, että mahdollisuutta puuttua julkisella paikalla juomiseen vahvistettaisiin.

– Poliisilla on jo nykyisellään kaikki mahdollisuudet puuttua häiritsevään käyttäytymiseen ja kädet täynnä paljon merkittävämpiä tehtäviä kuin piknik-kansan kyttääminen, Mäkelä sanoo.

– Muillekaan viranomaisille, eikä varsinkaan kunnille, ole syytä lisätä turhia tehtäviä. Tältä osin hallitusohjelmassa on nimenomaisesti sovittu, että vaalikauden aikana kunnille ei anneta lainkaan uusia tehtäviä tai velvoitteita, Mäkelä jatkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)