Kokoomuksen Mäkelä: Poliisilla merkittävämpiä tehtäviä kuin piknik-kansan kyttääminen

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Outi Mäkelä tyrmää ministeri Juha Rehulan (kesk.) pohdinnat normien kiristyksistä alkoholin julkisilla paikoilla nauttimisen rajoittamiseksi.

  • LKS 20151106 - Kansanedustaja Outi Mäkelä (kok) eduskunnassa Helsingissä 27. huhtikuuta 2015. LEHTIKUVA Heikki Saukkomaa

    Outi Mäkelä.

    ()

– Normeja on tarkoitus purkaa, ei lisätä. Hallitusohjelmassa on selkeästi linjattu sääntelyn keventämisestä, eikä alkoholipolitiikan kohdalla ole syytä tehdä poikkeusta, Outi Mäkelä linjaa.

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula sanoi aiemmin tällä viikolla, että lakia muutettaisiin mahdollisesti siten, että mahdollisuutta puuttua julkisella paikalla juomiseen vahvistettaisiin.

– Poliisilla on jo nykyisellään kaikki mahdollisuudet puuttua häiritsevään käyttäytymiseen ja kädet täynnä paljon merkittävämpiä tehtäviä kuin piknik-kansan kyttääminen, Mäkelä sanoo.

– Muillekaan viranomaisille, eikä varsinkaan kunnille, ole syytä lisätä turhia tehtäviä. Tältä osin hallitusohjelmassa on nimenomaisesti sovittu, että vaalikauden aikana kunnille ei anneta lainkaan uusia tehtäviä tai velvoitteita, Mäkelä jatkaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.