Verkkouutiset

Kokoomuksen Mäkelä vaatii kunnille lisää vapautta palveluiden järjestämiseen

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Outi Mäkelän mielestä hallituksen esitys käynnistää määräaikaisia kuntakokeiluja palveluiden järjestämiseksi kevyemmillä velvoitteilla ja uusilla toimintamalleilla on erinomainen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kunnissa on lopulta paras tieto ja osaaminen siihen, miten kuntalaisten tarvitsemat palvelut on järkevintä toteuttaa. Kuntakokeilut mahdollistavat nyt siirtymisen valtion tiukasta ohjauksesta malliin, jossa kunnille annetaan enemmän vapautta päättää palveluiden järjestämisestä, sanoo Outi Mäkelä.

– Kuntakokeiluiden perusteella hyvät käytännöt ja kuntien velvoitteiden purkaminen pitää myöhemmin laajentaa koskemaan kaikkia kuntia, hän jatkaa.

Kuntakokeilujen käynnistämisen lisäksi Mäkelä haluaa vauhtia kuntien tehtävien ja velvoitteiden purkamiseksi.

– Jotta kunnat pystyvät jatkossakin järjestämään kuntalaisten tarvitsemat tärkeät peruspalvelut, kuten perusopetuksen, sairaanhoidon ja vanhustenhoidon, niiden tehtäväkuormaa on kevennettävä. Hallituksen päättämä kuntien normipurku on vietävä nyt maaliin, vaatii Mäkelä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)