Verkkouutiset

KD:n Östman vaatii toimia – ”Lainsäädäntökoneiston ratkaisut haittaavat yrittäjien toimintaa”

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman vaatii hallitukselta toimia pienyritysten toimintaedellytysten parantamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Peter Östman vaatii hallitukselta toimia pienyritysten toimintaedellytysten parantamiseksi. Hänen mukaansa lainsäädäntökoneisto tuottaa liian usein ratkaisuja, joita on vaikea ymmärtää ja jotka haittaavat yrittäjien toimintaa.

– Huonot lait eivät ole lähtöisin vain EU:sta, vaan osa syntyy myös kansallisessa lainsäädännössä, sanoo Östman tiedotteessaan.

Esimerkiksi Östman nostaa EU:n rakennustuoteasetuksen, joka on hänen mukaansa monimutkainen ja kallis sääntelykokonaisuus. ”Sääntelyssä on pyritty helpottamaan mikroyritysten menettelyitä ja keventämään kustannuksia. Helpotukset ovat silti jääneet vaiheeseen ja jopa kääntyneet itseään vastaan. Näissä prosesseissa ns. pienet yritykset ensin -periaatteen soveltaminen on unohtunut”, hän toteaa.

– Sääntely on ensi kädessä hallituksen vastuulla. Parempi sääntely edellyttää hallituksen sitoutumista pienet ensin – periaatteeseen sekä valmistelurakenteiden valuvikojen purkamista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)