KD:n Östman esittää opiskelijoille kannustimia nopeaan valmistumiseen ja työntekoon

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Peter Östmanin mielestä opiskelijoille pitäisi tarjota opintotukileikkausten sijaan nykyistä enemmän kannustimia paitsi nopeaan valmistumiseen, myös työntekoon.

  • LKS 20160212 LKS 20151214 Kristillisten kansanedustaja Peter Östman eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 14. joulukuuta 2015. Istunnossa esiteltiin valtion vuoden 2016 talousarvioesitys ja käytiin yleiskeskustelua talousarvioehdotuksesta. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

    Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman.

    ()

Peter Östmanin mielestä harkinnan arvoinen olisi KD Nuorten esittämä vaihtoehtoinen malli, jossa tukileikkausten sijaan opintotuen saaminen sidottaisiin vahvemmin suoritettujen opintopisteiden määrään.

– KD Nuorten esittämässä kannustavassa opintotukimallissa yksi suoritettu opintopiste vastaisi 64 euroa ja tuki maksettaisiin opintosuunnitelmaan kuuluvista kursseista.

Östmanin mielestä myös opintotuen tulorajoista voitaisiin luopua.

– Ahkeruudesta ja työnteosta tulee aina palkita. Se on niin yksilön kuin koko yhteiskunnankin edun mukaista. Opintoaikaisen työnteon merkitys on suuri paitsi opiskelijan toimeentulon niin myös valmistumisen jälkeisen työllistymisen kannalta, etenkin kun nykyisin yhä useampi akateemisen koulutuksen saanut on jäänyt työttömäksi, hän sanoo.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.