Verkkouutiset

Ministeri Orpo: Sääntely rapistaa pienpanimoiden toimintaedellytyksiä

Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo (kok.) hämmästelee Panimoliiton epäilevää asennetta pienpanimoiden verohelpotusta kohtaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallitus päätti nostaa pienpanimoiden verohelpotuksen alarajaa 200 000 litrasta 500 000 litraan ja ylärajaa 10 miljoonasta litrasta 15 miljoonaan litraan. Esitys on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä.

Petteri Orpon mielestä veromuutos on merkittävä teko pienpanimoiden puolesta niitä riivaavassa sääntelyviidakossa.

Orpon mukaan sääntely uhkaa rapistaa pienpanimoiden toimintaedellytykset.

”Esillä oleva pienpanimoiden maksamia alkoholijuomien verorajoja koskeva muutos parantaa kotimaisten pienpanimoiden mahdollisuuksia investoida ja kasvaa Suomessa sekä tukee kasvun kannalta tärkeää pk-sektoria”, Orpo toteaa tiedotteessaan.

Hänen mukaansa pienpanimot ovat tärkeä ja kasvava osa elintarvikesektoria.

”Meillä on hienoja panimoita, joilla on maistuvia tuotteita, joita kuluttajat arvostavat ja haluavat. Suomalainen olutkulttuuri kukoistaa ja ansaitsee mahdollisuuksia kasvaa ja kehittyä”, Orpo sanoo.

Hänen mielestään on surullista, että suuret panimot ovat kyseenalaistaneet erinomaisen päätöksen.

Orpo viittaa tietoon, jonka mukaan Panimoliitto ei halua pienpanimoiden tuottaman oluen veronalennuksen ylärajan nostoa.

Orpo pitää päätöstä lakimuutoksesta konkreettisena tekona suomalaisen yrittäjyyden puolesta. Orpon mukaan veromuutos auttaa panimoita kasvamaan yli 10 miljoonan litran verorajan, josta on muodostunut todellinen este pienpanimoiden kasvulle.

”Nyt on purettava esteet kasvun tieltä. Toivon näkeväni tulevaisuudessa useita pienpanimoita, jotka kasvavat ja työllistävät”, Orpo toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)