Verkkouutiset

Orpo Aamulehdelle: ”Yhdenkään veron korottaminen ei ole minkään valtakunnan poliittinen voitto”

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Petteri Orpo on valmis vetämään henkselit keskeiselle osalle hallitusohjelmaa, kertoi Aamulehti lauantaina. Orpo patistaa hallitusta luopumaan maaliskuun kehysriihessä veronkorotusten ja menoleikkausten 50–50-periaatteesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Petteri Orpon (kok.) mukaan hallituksen pitäisi miettiä, onko 50–50 -suhde enää mahdollinen. ”Orastavaa kasvua ei saa tappaa. Veronkorotukset tuntuvat tässä tilanteessa erittäin vaikeilta”, hän toteaa. Orpo kehottaa hallitusta arvioimaan tarkkaan, mitkä ovat kunkin veroratkaisun vaikutukset työllisyyteen ja ostovoimaan.

– Tarvitaan kotimaista kysyntää, jotta meillä säilyy työllisyys. Kaikkia keinoja pitää peilata suomalaista työtä ja työpaikkoja vasten. Se on johtotähti ja aivan ehdoton ykkönen.

Ajat ovat Orpon mukaan yhä niin ankeat, että sopeutukselta ei voi välttyä. Se tarkoittaa sekä menoleikkauksia että verojen kiristyksiä. Veronkorotusten valtaväylä alkaa hänen mukaansa olla kuljettu loppuun.

– Työn ja yrittämisen verotusta ei tulisi kiristää enempää. Jokainen veronkorotus on pahinta myrkkyä kasvulle ja työllisyydelle. Yhdenkään veron korottaminen ei ole minkään valtakunnan poliittinen voitto.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)