Opetusministeri: Kansalliskirjaston rahoitus on turvattu

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) rauhoittelee julkisuudessa esitettyjä huolia Kansalliskirjaston rahoituksesta.

  • LKS 20160301 Kansalliskirjasto avattiin peruskorjauksen jälkeen Helsingissä tiistaina 1. maaliskuuta 2016. Kansalliskirjaston rakennushistoriallisesti arvokkaan kirjastorakennuksen peruskorjaus päättyi loppuvuodesta 2015. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

    Kansalliskirjasto ja samalla Helsingin yliopiston kirjasto.

    ()

– Kansalliskirjaston ylläpitäminen on Helsingin yliopiston valtakunnallisesti merkittävä tehtävä. Olen tiistaina lähettänyt yliopistolle ehdotuksen Kansalliskirjaston valtionrahoitukseksi kaudella 2017-2020 osana yliopistojen sopimusneuvotteluita. Olen päättänyt, että Kansalliskirjaston ylläpitämiseen myönnetään koko se summa, jonka Helsingin yliopisto oli tehtävää varten pyytänyt, sanoo Sanni Grahn-Laasonen.

Hän kertoo pyytäneensä virkamiehiä selvittämään Kansalliskirjaston tehtäviin liittyviä laillisia näkökohtia ja Kansalliskirjaston asemaa osana autonomista Helsingin yliopistoa.

– Jatkamme keskusteluja kaikkien osapuolten kanssa, Grahn-Laasonen sanoo.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.