Verkkouutiset

Oikeusministeriö alkaa selvittää nettiäänestyksen käyttöönottoa

Oikeusministeriö käynnistää hallituksen linjauksen mukaisen selvityksen nettiäänestyksen käyttöönotosta yleisissä vaaleissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallitus linjasi strategiaistunnossaan viime maanantaina, että Suomessa siirrytään sähköiseen äänestykseen perinteisen äänestyksen rinnalla kaikissa vaaleissa. Nettiäänestys tukee hallituksen kärkihanketta julkisten palveluiden digitalisoinnista.

Oikeusministeriö käynnistää nyt selvityksen nettiäänestyksen käyttöönotosta yleisissä vaaleissa. Asiaa valmistelemaan perustetaan työryhmä, johon tulee myös parlamentaarinen edustus.

– Hallitus haluaa selvittää nettiäänestyksen käyttöönottoa yleisissä vaaleissa huolellisesti. Asiaan liittyy sekä etuja että riskejä. Näin Suomen 100-vuotisjuhlan lähestyessä on kuitenkin hyvä tarkastella nettiäänestystä yhtenä demokratiaa edistävänä keinona, toteaa oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.).

Selvityksessä arvioidaan nettiäänestyksen käyttöönottoa, teknisiä toteuttamisvaihtoehtoja, kustannuksia ja vaikutuksia vaalijärjestelmään.

Nettiäänestyksen käyttöönottoa yleisissä vaaleissa ei ole oikeusministeriön mukaan aiemmin tarkalla tasolla valmisteltu. Yleisten vaalien lisäksi nettiäänestystä voitaisiin käyttää myös neuvoa-antavissa kansanäänestyksissä.

Selvitys pyritään saamaan valmiiksi ensi vuoden aikana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)