Verkkouutiset

Pahoja aavistuksia polttoainealalla – ”verotus on jo nyt korkeimpia EU:ssa”

Öljy- ja biopolttoaineala varoittaa uutta hallitusta sekä polttoaineveron korotuksista että tasapuolista kilpailua häiritsevistä verotuista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Öljy- ja biopolttoainealan yhdistyksen mukaan nestemäisten biopolttoaineiden edistäminen on ollut vahvasti mukana hallitusneuvotteluita käyvien puolueiden hallitusohjelmakirjauksissa.

Toisaalta yhdistyksessä arvellaan, että valtiontalouden heikko tila saattaa asettaa paineita polttoaineverojen nostamiselle.

– Suomen polttoaineverotus erityisesti liikennepolttoaineiden osalta on jo nyt korkeimpia EU:ssa, Öljy- ja biopolttoaineala ry:n toimitusjohtaja Helena Vänskä muistuttaa tiedotteessaan.

Suomen kaltaisessa harvaan asutussa ja pitkien etäisyyksien maassa ei hänen mielestään kannattaisi verottaa kansalaisten ostovoimaa kuoliaaksi eikä heikentää työvoiman liikkumisedellytyksiä näin heikossa taloustilanteessa.

– Pidämme myös erittäin tärkeänä, että mitään teknologiaa tai polttoainetta ei poliittisesti nosteta etulyöntiasemaan verotuilla, vaan kilpailu on tasapuolista, Vänskä lisää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)