Verkkouutiset

Suomen biopolttoaineala arvioi olevansa hyvissä asemissa velvoitteiden täyttämiseksi

EU:ssa nähdään kehittyneiden biopolttoaineiden tärkeä rooli liikenteen päästöjen vähentämisessä, arvioi öljy- ja biopolttoainealan yhdistys.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan komission ehdotus uudistetusta uusiutuvan energian direktiivistä sisältää liikennepolttoaineiden toimittajille asetettavan sekoitevelvoitteen, jossa kehittyneille biopolttoaineille on määritelty alatavoite vuoteen 2030 mennessä.

– Komission esitys on osoitus siitä, että vaikka kaikkia mahdollisia keinoja tarvitaan tavoitteisiin pääsemiseksi, myös EU:ssa nähdään kehittyneiden biopolttoaineiden erittäin tärkeä rooli liikenteen päästöjen vähentämisessä, toteaa Öljy- ja biopolttoaineala ry:n toimitusjohtaja Helena Vänskä yhdistyksen tiedotteessa.

Vänskä muistuttaa, että suomalainen biopolttoaineala on hyvissä asemissa täyttämään asetettuja velvoitteita. Hänen mukaansa suomalaiset yritykset ovat edelläkävijöitä kehittyneiden jäte- ja tähdepohjaisten biopolttoaineiden tuotannossa maailmanlaajuisesti katsottuna.

– Täytyy kuitenkin muistaa, että kokonaisuudessaan puhutaan erittäin laajasta lainsäädäntöpaketista, joka on tässä vaiheessa vasta komission ehdotus. Lopullinen tulos nähdään parin vuoden kuluttua, kun ehdotus on läpäissyt koko EU:n päätöksentekokoneiston. Tässä on vähän sama tilanne kuin 50 kilometrin hiihtokilpailussa: nyt ollaan suunnilleen 10 kilometrin kohdalla ja mitalipallille on kova hinku. Lopputulos on kuitenkin se, joka ratkaisee, Vänskä huomauttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)