OAJ vastaa Hjallis Harkimolle: Me emme pimitä taloustietoja

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ kertoo, että kuka tahansa voi tutustua OAJ:n tilinpäätökseen sen nettisivuilla.

  • LKS 20160921 AKAVA ja OAJ AKAVA:n toimitalo Helsingin Pasilassa 11. maaliskuuta 2013. LEHTIKUVA / PEKKA SAKKI

    OAJ julkaisee tilinpäätöstietonsa verkossa.

    ()

Kansanedustaja Hjallis Harkimo kirjoitti torstaina julkaistussa Iltalehden blogissaan, ettei OAJ:n jäsenellä ole mahdollisuutta saada tietoa oman ammattijärjestönsä varallisuudesta.

OAJ kertoo tiedotteessaan, että "toisin kuin Harkimo kirjoittaa, jäsen ja kuka tahansa asiasta kiinnostunut voi tutustua järjestön tilinpäätökseen OAJ:n julkisilla nettisivuilla". 

OAJ kertoo, että se on jo kahtena vuonna julkaissut sivuillaan tilinpäätöstiedot tunnuslukuineen.

"Luvut eivät ole ylimalkaisia, vaan esillä ovat yksityiskohtaiset tiedot esimerkiksi sijoitustoiminnan tuotosta. Lisäksi olemme pyydettäessä avoimesti tarkentaneet talouslukuja niistä kiinnostuneille toimittajille", OAJ:n tiedotteessa kerrotaan.

1. tammikuuta 2016 tuli voimaan kirjanpitolain muutos, jonka mukaisesti OAJ:n tilinpäätös pitää rekisteröidä Patentti- ja rekisterihallituksen rekisteriin, joten se on julkinen asiakirja ja myös sieltä jokaisen saatavilla.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.