Verkkouutiset

Presidentti Niinistö MTV:lle: Suomen turvapaikkatilannetta ei ymmärretä maailmalla

Tasavallan presidentin mukaan maailmalla on vääriä käsityksiä Suomen turvapaikan haun tilanteesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tasavallan presidentti Sauli Niinistöi puhui asiasta MTV:n Uutisextra-ohjelmassa.

– Ei ymmärretä Euroopassa eikä muualla maailmassakaan. Törmäsin New Yorkissa yllättävän usein mielipiteeseen, että kun Saksaan odotetaan tänä vuonna 800 000 turvapaikanhakijaa, on Suomi ottanut 2 000–3 000 (hakijan) kiintiön, hän sanoo.

– Oikeat luvuthan ovat tällä hetkellä sellaiset, että Saksassa on ollut turvapaikanhakijoita noin 350 000 ja Suomessa lähes 20 000. Suhteellisesti voidaan sanoa, että me olemme ihan samassa tilanteessa Saksan kanssa.

Presidentin mukaan Saksan kautta Suomeen tulevaa ketjua ei ymmärretä.

– Tyypillistä oli, että eräs Saksan merkittävässä asemassa oleva henkilö kysyi, että Venäjältäkö ne tulevat. Meidän täytyy nyt vain oikea tieto saada ulos, Sauli Niinistö sanoi.

Presidentin mukaan neuvottelut siitä, miten Irakista tulleiden palauttamisen suhteen edetään, on vielä auki.

– Olisi hyvä jos tällainen palauttamissopimus saataisi aikaan. Sellainen kun Ruotsillakin on. Se ei kuitenkaan ole mikään suuri ratkaisu tässä asiassa. Ainakin Ruotsissa on tainnut käydä niin, että vaikka turvapaikkaa ei ole myönnetty, niin siitä huolimatta ei palautuskaan ole toiminut.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)