Verkkouutiset

Presidentti Niinistö: Lännen ja idän välille muodostumassa henkisiä muureja

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on huolissaan siitä, että Ukrainan kriisin takia ilmapiiri on muuttumassa hyvin kielteiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Lännen ja idän välille on muodostumassa ainakin henkisiä muureja. Suomelle on tärkeää käydä vuoropuhelua Venäjän kanssa. Meidän pitää kertoa, mitä emme hyväksy ja mitä toivomme. On tärkeää turvata rauhallinen olomme täällä Suomessa, Sauli Niinistö sanoi perjantaina vierailullaan Heinolassa.

Presidentti muistutti, ettei Ukrainan kriisi ole suinkaan ainoa maailmaa turvattomaksi tekevä kriisi.

– Ihmishenkiä vaativia konflikteja on käynnissä myös esimerkiksi Syyriassa, Gazassa ja Libyassa. Ihmiselämän tärkein arvo on saada elää ja toteuttaa itseään rauhan tilassa, presidentti Niinistö sanoi.

Suomen talouden tilasta presidentti sanoi, että yhtä yksittäistä ratkaisua ei talouden korjaamiseksi kannata odottaa, vaan Suomen tulevaisuus on kiinni meistä kaikista.

– Jokaisen pitää tehdä se, mitä häneltä voidaan kohtuudella odottaa. Väitän, että vastuunkanto on onnellisuuden lähde. Vain se voidaan vaatia, mihin ihminen kohtuudella kykenee. Me olemme kaikki erilaisia, Niinistö sanoi.

Pakotteissa ei voi sooloilla

Sauli Niinistö totesi STT:n mukaan, että Venäjä-pakotteista ei voida keskustella suoraan Venäjän kanssa. Hänen mukaansa Suomi noudattaa omia pakotepäätöksiään, jotka on sovittu EU:n jäsenenä. Samalla kannalla on ulkoministeriö.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ehdotti Maaseudun Tulevaisuudessa, että Suomi ja Venäjä voisivat käydä neuvottelua pakotteista EU:n ohi.

Ulkoministeriön pakotetiimin vetäjän Aleksi Pursiainen sanoo Ylen uutisille, että Suomen sooloilu asiassa ei olisi edes oikeudellisesti mahdollista.

– Suomi on niin poliittisesti kuin oikeudellisestikin sitoutunut EU:n yhteisiin pakotepäätöksiin, hän sanoo.

Lue myös: Timo Soini MT:lle: Suomen neuvoteltava Venäjä-pakotteista ohi EU:n

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)