Verkkouutiset

Pääministerin avustaja kysyy, onko Juha Sipilä palannut suomettumisen aikaan

Kokoomuksen eurovaaliehdokas ja pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) erityisavustaja Antti Häkkänen ihmettelee Kouvolan Sanomissa keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän Nato-puheita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Jos Natosta ei saa puhua, niin Sipilä on palannut kylmän sodan ja suomettumisen ajan politiikkaan, Häkkänen arveli lehdelle.

Ylen mukaan Sipilä sanoi lauantaina, ettei Nato-keskustelua pidä käydä ”kriisi päällä”.

– En pidä hyvänä sitä, että kriisi päällä käydään Nato-keskustelua. Silloin kun näitä keskusteluja käydään, pitää olla pidempää harkintaa ja normaali tilanne.

Häkkänen sanoo olevansa Kataisen ja presidentti Martti Ahtisaaren linjoilla, eli pitkän päälle Suomen kokonaisedullisin ja toimivin turvallisuusratkaisu oli Natoon liittyminen.

Häkkäselle sopisi muun muassa Ahtisaaren ehdottama linja, jossa Suomi ja Ruotsi toimisivat parina.

– USA:n katse on tällä hetkellä Ukrainan takia Euroopassa. Jos tulisi tiettäväksi, että harvat Euroopasta Natoon kuulumattomatkin maat ovat liittymässä, se lisäisi alueen turvallisuutta selvästi, Häkkänen laskee.

EU-maista valtaosa eli 22 maata 28:sta on myös Naton jäsen.

Häkkänen sanoo ihmettelevänsä suomalaista vieraskoreaa linjaa energiapolitiikassa.

– Jollei pieni maa pidä omia puoliaan, kukaan muu sitä ei ainakaan tee.

Hänen mukaansa tarvitaan tervehenkistä isänmaallisuutta.

– En tiedä mitään muuta maata, jolla on varaa jättää omia energialähteitään käyttämättä. Puuta ja turvetta pitää Suomessa hyödyntää energiatuotannossa ja huolehtia päästötavoitteiden toteutumisesta jotenkin muuten. Näin lisäämme omavaraisuuttamme ja vähennämme riippuvuuttamme Venäjästä, Häkkänen sanoi lehdelle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)