Verkkouutiset

Matti Vanhanen vaatii ottamaan huomioon tunnin junan väliasemat

Suoran nopean junayhteyden luominen Helsingin ja Turun välille on Jäämeren yhteyden rinnalla toinen suuri edistettävä raideliikennehanke, sanoo kansanedustaja Matti Vanhanen (kesk.).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin ja Turun tunnin yhteyden luomisella on Matti Vanhasen mukaan monta myönteistä seurausta.

– Se vahvistaa kasvukäytävää pääkaupunkiseudun ja Turun välissä, se luo Turun seudulle uusia kehitysmahdollisuuksia, joista koko Suomi hyötyy ja se ottaa käyttöön välissä olevan laajan alueen kehitysmahdollisuudet käyttöön.

Hänen mukaansa hanketta ja sen liikennettä suunniteltaessa on alusta alkaen ajateltava siten, että väliasemat Salo, Lohja ja Espoo ovat suunnitelmissa kaikessa mukana.

– Se takaa sen, että Etelä-Suomen kasvu voi jakautua myös näille paikkakunnille ja tuo tervettä kilpailua varsinkin pääkaupunkiseudun asuntomarkkinoille, Vanhanen toteaa.

Hän toivoo, että liikennekaaren jälkeen hallitus onnistuu viemään eteenpäin myös väyläyhtiöhanketta.

– Me tarvitsemme nyt liikenneinfran suuria investointeja varten toimivan rahoitusmallin, jonka avulla kunnianhimoisia hankkeita saadaan toteutettua. Tunnin junan ja Jäämerenradan kannattajien kannattaa nyt ryhtyä yhteistyöhön näiden molempien suurhankkeiden toteuttamiseksi, Vanhanen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)