Verkkouutiset

Kokoomuksen Multala: Tuntijakokokeilulla kohti toimivampaa lukiota

Tuntijakokokeilu antaa lukioille mahdollisuuden kokeilla nykyistä vapaammin opetuksen järjestämistä, arvioi kansanedustaja Sari Multala (kok.).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Opetus- ja kulttuuriministeriö on käynnistänyt haun lukion tuntijakokokeiluun. Kokeiluun valitaan tänä keväänä mukaan noin 50 lukiota, joille annetaan mahdollisuus tarjota opiskelijoilleen nykyistä valinnaisempaa tuntijakoa.

– Tuntijakokokeilu antaa lukioille mahdollisuuden kokeilla nykyistä vapaammin opetuksen järjestämistä. Kokeilun myötä lukiolainen voisi keskittyä tulevaisuuden suunnitelmien kannalta tärkeiksi kokemiinsa oppiaineisiin ja painottaa nykyistä vahvemmin esimerkiksi luonnontieteitä kurssivalinnoissaan, Sari Multala sanoo.

Opiskelijat voivat itse valita, opiskelevatko he kokeilussa olevan tuntijaon vai nykyisen tuntijaon mukaan.

Lisäksi laajempi valinnaisuus koskisi vain reaaliaineita, jotka on jaettu kahteen oppiaineryhmään eli ympäristö- ja luonnontieteisiin sekä humanistis-yhteiskunnallisiin aineisiin.

Multala huomauttaa, että tuntijakokokeilu ei uhkaa lukion yleissivistävyyttä.

– Jatkossakin lukiolaisten on opiskeltava monipuolisesti tietty vähimmäismäärä molempien oppiaineryhmien aineita. Kokeilussa kiinnitetään myös erityistä huomiota opinto-ohjauksen riittävän määrään, jotta nuorilla olisi entistä paremmat valmiudet tehdä päätöksiä oman opiskelun painotuksista, Multala korostaa.

– Kokeilun tuloksia ja kokemuksia tullaan hyödyntämään, kun tuntijaosta tehdään seuraavan kerran päätöksiä. Siinä yhteydessä voitaisiin myös pohtia tiedekasvatuksen yleistä lisäämistä osana lukion ainevalikoimaa, Multala pohtii.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)