Verkkouutiset

MTV: PS-Nuorten Tynkkynen esitutkinnassa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajaa Sebastian Tynkkystä epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, kertoo MTV:n uutiset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Oulun poliisi on aloittanut esitutkinnan Sebastian Tynkkysen viime kuussa julkaisemasta Facebook-kirjoituksista. Hän kirjoitti pitkässä päivityksessään, että muslimien maahantuloa Suomeen pitäisi rajoittaa ja tämän lisäksi miettiä, miten jo Suomeen saapuneet muslimit saataisiin pois maasta.

– Mitä vähemmän Suomessa on islamin lähettiläitä, sitä parempi. Mitä vähemmän meillä on muslimeja, sitä turvallisempaa, Tynkkynen kirjoitti päivityksessä.

Sebastian Tynkkynen ei kadu päivityksensä julkaisemista ja sanoo edelleen seisovansa sanojensa takana esitutkinnasta huolimatta. Hänen mukaansa Euroopan muslimivähemmistöjen kasvamisen seurauksena ”ei ole mikään ihme, että on alkanut räjähtelemään”.

– Ei tässä ole kyse kiihottamisesta kansanryhmää vastaan vaan tässä on kyse tilastollisista faktoista. En todellakaan pelkää. Aion tämänkin jälkeen kyllä varoittaa islamista vaikka sitten vankilasta, Tynkkynen sanoo MTV:lle.

Rikosylikomisario Tapani Tasanto kertoo MTV:lle, että päätös esitutkinnan aloittamisesta on tehty Oulun poliisille tulleen tutkintapyynnön seurauksena. Tutkintapyynnön on tehnyt yksityinen henkilö, joka on nimennyt useita todistajia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)