Verkkouutiset

MTV: SDP vaatii TVO:n luvan jättämistä pöydälle

MTV uutisten tietojen mukaan SDP vaatii Teollisuuden voiman ydinvoimaluvan pöydälle jättämistä huomisessa valtioneuvoston yleisistunnossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) esittää, että Teollisuuden voima (TVO) ei saisi jatkoaikaa periaatepäätökselleen neljännen reaktorin rakentamiseksi Olkiluotoon. SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinne sanoi tiistaina Verkkouutisille pyrkivänsä vaikuttamaan tosissaan siihen, että TVO saisi jatkoajan ydinvoimahankkeelleen.

Nyt MTV:n uutisten tietojen mukaan SDP aikoo vaatia TVO:n luvan jättämistä pöydälle valtioneuvoston yleisistunnossa torstaina. Tämä tarkoittaisi sitä, ettei asiasta tehtäisi päätöstä huomenna, vaan päätöksenteko siirtyisi seuraavaan valtioneuvoston yleisistuntoon.

Linjaustaan SDP perustelee MTV:n tietojen mukaan sillä, että TVO:n on lupa on jo kertaalleen hyväksytty eduskunnassa, joten Vapaavuori ja valtioneuvosto eivät voi kävellä eduskunnan tahdon yli.

– Kyllähän tässä on jo pari päivää kuhistu tämän asian ympärillä ja näyttää siltä, että heillä on vaikeuksia tehdä päätöksiä. Sellainen on laillisesti ihan mahdollista pyytää asiaa pöydälle, kun se on valtioneuvoston käsittelyssä, Vapaavuori kommentoi SDP:n päätöstä MTV uutisille.

Fennovoiman osalta valtioneuvoston huominen päätös menee MTV:n uutisten tietojen mukaan Vapaavuoren esityksen mukaisesti, vaikka esimeriksi SDP:n ministeriryhmä jakaantuu asiassa. Vapaavuori esittää, että Fennovoiman ydinvoimalan periaatepäätöksen täydentäminen hyväksytään. Fennovoiman luvan hyväksynnän ehtona tulee Vapaavuoren mukaan olla 60 prosentin kotimainen omistus. Kotimaiseksi omistukseksi lasketaan kaikki EU- ja ETA-alueen toimijat.

Jos valtioneuvosto hyväksyy Fennovoiman luvan, vihreät aikovat jättää hallituksen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)