Verkkouutiset

MTS:n vaalipaneelissa myllerrys – puoluejohtajista vain Stubb ja Haglund paikalla

Eduskuntapuolueiden turvallisuus- ja puolustuspolitiikan paneelin osallistujalistalla on useita muutoksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan MTS:n tänään iltapäivällä järjestettävän vaalipaneelin osallistujalistalla on tapahtunut useita muutoksia. Eduskuntapuolueiden vaalipaneelin kahdeksasta osallistujasta puoluejohtajia ovat vain kokoomuksen Alexander Stubb ja RKP:n Carl Haglund.

Vaalipaneelin teemana on ensi vaalikauden turvallisuus- ja puolustuspolitiikka.

MTS:lle ilmoitettiin keskustasta tällä viikolla, että puoluejohtaja Juha Sipilää sijaistaa paneelissa puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Seppo Kääriäinen. Sipilä on ainakin vielä tämän viikon poissa politiikasta viime viikolla sattuneen poikansa kuoleman johdosta.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen tilalla paneelissa on puolestaan ulkoministeri Erkki Tuomioja. Ministerin sihteeri Tiina Lehtonen vahvistaa, että Rinteen on oltava paikalla eduskunnassa, jossa käsitellään lisätalousarvion täydennystä.

Puoluejohtajista myös Ville Niinistön tilalle on tällä viikolla ilmoitettu esteen vuoksi kansanedustaja Pekka Haavisto.

MTS:n yleissihteeri Markus Kinkku kertoo, että puolueiden puheenjohtajia lähestyttiin lähtökohtaisesti, mutta kutsussa ei erikseen lukenut, että kyse olisi puheenjohtajapaneelista.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini, kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen ja vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki olivat jo aiemmin ilmoittaneet esteestä.

Perussuomalaisia paneelissa edustaa puolueen varapuheenjohtaja Jussi Niinistö, kristillisdemokraatteja kansanedustaja Sari Palm ja vasemmistoliittoa ryhmäjohtaja Annika Lapintie.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)