Verkkouutiset

”Tehtävämme on palauttaa usko poliittiseen päätöksentekokykyyn”

Juha Sipilän tuore hallitus vakuutti ensimmäisessä tiedotustilaisuudessaan, että nyt muodostetulla joukkueella Suomen talous saadaan kuntoon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Meidän tehtävämme on myös palauttaa suomalaisten usko poliittiseen päätöksentekokykyyn ja yhteiskunnan uudistumiskykyyn. Velaksi eläminen on lopetettava, kilpailukyky palautettava, sote-uudistus vietävä maaliin, normeja purettava, sääntelyä helpotettava, kuntien tehtäviä karsittava, pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi tiedotustilaisuudessa valtioneuvoston juhlahuoneistossa Smolnassa perjantaina puolenpäivän jälkeen.

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan hallituksen päätavoite on vakauttaa Suomen talous, koska hallitus ”haluaa pelastaa hyvinvointiyhteiskunnan”.

– Tässä hallituksessa on luottamusta ja pääministeri voi sataprosenttisesti luottaa siihen, että valtiovarainministeri tekee kaikkensa sen eteen, että meidän strateginen hallitusohjelma pannaan toimeen, Stubb sanoi.

Ministerit vakuuttivat, että leikkaukset on pyritty tekemään niin oikeudenmukaisesti kuin mahdollista. He muistuttivat myös, että leikkausten lisäksi hallitus tekee 1,6 miljardin euron arvoisen panostuspaketin. Lopulta Sipilän mukaan tärkeimmän tavoitteen ”täytyy olla sen, että meidän työllisyysasteemme nousee ja työn kautta päästään sitten taas rakentamaan uutta tulevaa”.

– Vaihtoehto on vielä paljon huonompi, Sipilä lisäsi.

Ulkoministeri Timo Soini totesi, että velkaantuminen ei voi jatkua.

– Jokainen, jolla on talonpoikaiset juuret kuten itselläni, tietää sen, että jos ensin myydään metsät ja sitten myydään pellot, niin kyllä sitten lopulta myydään koko mökki, Soini totesi.

Stubb muistutti, että erona 1990-luvun alun laman aikaisiin sopeutustoimiin niitä ei tehdä nyt kertarysäyksellä, vaan kahdessa vaiheessa. Edellisellä hallituskaudella aloitettiin sopeutusten tekeminen.

– Tavoitteemme on se, että tasapainotamme ensin talouden. Sitten lähtee jälleenrakentaminen. Valoa on tunnelin päässä. Kyllä Suomi tästä vielä nousuun lähtee, Stubb vakuutti.

Hallituksen työ jatkuu siten, että valtioneuvoston linnaan on raivattu hallitusta varten tila ”avokonttorille”, jossa aloitetaan ensi viikolla työ hallitusohjelman kärkihankkeiden ja panostusten valmistelemiseksi.

Sipilän mukaan erona aiempaan on se, että hallitus toimii kollegiaalisesti. Käytännössä kollegialiteettiperiaate tarkoittaa sitä, että hallitus muodostaa ensin oman kantansa ja esiintyy sen jälkeen ulospäin yhdellä äänellä. Sipilän mukaan myös iltakouluperinne palautetaan.

Lue lisää:

”Onnittelen teitä, arvoisa pääministeri…”

Presidentti nimitti Sipilän hallituksen

Presidentti Niinistö: Väistyvän hallituksen saavutukset jäivät varjoon

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)