Verkkouutiset

”Maakunnat voisivat päättää alkoholista ja kauppojen aukiolosta”

Entinen SDP:n puoluesihteeri ja kansanedustaja Mikael Jungner harkitsisi arvopohjaisten lainsäädäntökysymysten siirtämistä maakuntatasolla päätettäväksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosiaali- ja terveydenhuollon yhteydessä on ollut puhetta päätöksenteon siirtämisestä maakuntatasolle. Toimitusjohtaja Mikael Jungnerin mielestä ajatusta voisi viedä myös eteenpäin.

– Minusta sinne kannattaisi siirtää arvopohjaista lainsäädäntöä. Esimerkiksi alkoholipolitiikasta ja kauppojen aukiolosta voitaisiin päättää alueellisesti, Jungner ehdottaa Nykypäivän haastattelussa.

Silloin maakunnat pystyisivät vastaamaan omien asukkaidensa enemmistön toiveisiin ilman, että maakunnat rajoittavat kaupunkilaisten oikeutta päättää omista säännöistään ja toisinpäin.

Jungnerin mielestä eduskuntavaalien tulos osoitti, että maaseudun ja kaupunkien elämäntavat ovat eriytymässä toisistaan. Kokoomuksen ja SDP:n edustama kaupunkimainen maailmankuva koki tappion. Maaseudun konservatiivinen arvomaailma saavutti voiton.

Jungner epäilee, että arvomaailmojen eriytyminen ei välttämättä johda vastakkainasetteluun ja ongelmiin, koska samaan aikaan valtion rooli heikkenee ja alueiden merkitys kasvaa. Se on kehitystrendi koko Euroopassa. Koko maata koskeva yhdenmukainen lainsäädäntö ei välttämättä enää ole tulevaisuudessa ratkaisu, joka voisi olla hyvä sekä kaupunkilaisille että maaseudun asukkaille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)