Verkkouutiset

Metsäteollisuus aloittaa liittokohtaiset neuvottelut

Metsäteollisuus ry on päättänyt aloittaa liittokohtaiset neuvottelut.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kilpailukykysopimuksen lopullisesta hyväksymisestä järjestö päättää toukokuussa.

– Kilpailukykysopimuksen vaikutukset vientiyritysten kilpailukykyyn jäävät kauas siitä, mitä neuvotteluprosessin alkuvaiheessa tavoiteltiin. Jos lisäksi kuljetusketjua ei saada sitoutumaan kilpailukyvyn parantamiseen, koko sopimus jää torsoksi, katsoo Metsäteollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Pesonen.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK suositteli 17. maaliskuuta jäsenliitoilleen kilpailukykysopimuksen mukaisiin soveltamisneuvotteluihin ryhtymistä.

– EK:n hallitus tulkitsi äänestyspäätöksellään sopimuksen kattavaksi ilman kuljetusketjua. Olemme erittäin pettyneitä EK:n päätökseen jättää merkittävä vientiala yksin sille elintärkeässä kysymyksessä. Sopimuksen tarkoituksena on ollut nimenomaan Suomen viennin kilpailukyvyn parantaminen, sanoo Pesonen.

Hänen mukaansa häiriötön kuljetusketju on kaikille metsäteollisuusyrityksille välttämättömyys, ja sen mukanaolo oli lähtökohta kahden edellisen ratkaisun, vuoden 2011 raamisopimuksen ja vuoden 2013 työllisyys- ja kasvusopimuksen kohdalla.

– Asian painoarvo ei ole vähentynyt. Sen vuoksi haluamme nostaa asian uudelleen EK:n johdon pöydälle, toteaa Pesonen.

Seuraavaksi Metsäteollisuus aloittaa alakohtaiset neuvottelut, jotka toteutetaan siten, että kaikilla metsäteollisuuden sopimusaloilla varmistetaan yritysten tuottavuuden kehittyminen 24 tunnin työajan reaalisella lisäyksellä.

Samalla EK:n on Metsäteollisuuden mukaan varmistettava SAK:n kanssa, että kuljetusketju on mukana sopimuksessa.

– Metsäteollisuus ry arvioi osaltaan toukokuussa, onko sillä edellytykset hyväksyä kilpailukykysopimus. Ratkaisun perustana ovat edistyminen alakohtaisissa neuvotteluissa sekä keskusjärjestöjen toimenpiteet kuljetusketjun mukaantulon varmistamiseksi, molemmat yhdessä ja erikseen. Arviolle luo pohjaa myös maan hallituksen kehysriihessä huhtikuussa tekemät päätökset, toteaa Pesonen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)