Verkkouutiset

”Amerikkalaiset eivät voi välittää lastenne turvallisuudesta enempää kuin te itse”

USA:n puolustusministerin mukaan hänen maansa vaatimus Naton jäsenmaille niiden maksujen suorittamisesta on oikeutettu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

USA:n puolustusministeri James Mattis selvensi Brysselissä Naton puolustusministerikokouksessa USA:n kantaa puolustusliittoon.

Nato pysyy USA:lle hänen mukaansa ”peruskalliona” ja presidentti Donald Trump ”antaa vahvan tukensa Natolle”.

– Olen teille velkaa sen, että annan selkeyden poliittisesta realiteetista Yhdysvalloissa ja ilmaisen maani ihmisten oikeutetun vaatimuksen konkreettisella tavalla. Amerikka täyttää velvollisuutensa, mutta jos maanne eivät halua Amerikan kohtuullistavan sitoumustaan liittoumalle, on jokaisen teidän pääkaupunkinne osoitettava tukea yhteiselle puolustuksellemme, James Mattis sanoi.

Kenraali Mattis muistutti jo 2007-09 USA:n silloisen puolustusministeri Robert Gatesin sanoneen, että hänen maansa menettää kärsivällisyytensä kohtuuttoman taakan vuoksi. Nyt se kärsivällisyyden menetys on totta hallitustasolla.

– Amerikkalainen veronmaksaja ei voi enää pidempään kantaa suhteetonta osuutta läntisten arvojen puolustamisesta. Amerikkalaiset eivät voi välittää lastenne turvallisuudesta enempää kuin te. Piittaamattomuus sotilaallisesta valmiudesta osoittaa kunnioituksen puutetta meitä itseämme kohtaan, liittoumaa kohtaan ja nyt selvästi uhattuna olevia perimiämme vapauksia kohtaan, Mattis lausui.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)