Verkkouutiset

PS:n Pirkko Mattila: Paras sosiaaliturva on työ

Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsen, kansanedustaja Pirkko Mattila (ps.) on huolissaan eurooppalaisten valtioiden säästötoimista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pirkko Mattilan mukaan säästötoimet lisäävät työttömyyttä ja sosiaalista eriarvoisuutta.

Mattila puhui keskiviikkoiltana Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen istunnossa Ranskan Strasbourgissa.

Yleiskokouksen käsiteltävänä oli tanskalaisen kansanedustajan talouskriisiä ja yhdenvertaisuutta käsittelevä raportti.

”Meillä ei ole varaa menettää yhtä sukupolvea työttömyydelle. Työ on parasta sosiaaliturvaa ja tukee myös mielenterveyttä. Työttömyyden aiheuttamat ongelmat ovat kalliita hoitaa”, Mattila totesi.

Mattilan mukaan talouskriisi ja työttömyys voivat muuttua myös demokratian kriisiksi, jos ihmiset menettävät kiinnostuksensa politiikkaan ja uskonsa äänestämiseen.

Sekä tanskalainen raportoija että Mattila nostivat hyvänä esimerkkinä talouskriisiin reagoimisesta esiin Islannin niin sanotun hyvinvointivahdin, joka kehitettiin talousromahduksen jälkeen auttamaan kriisin jälkipyykin setvimisessä.

Hyvinvointivahti toi yhteen kymmeniä viranomaistahoja ja kansalaisjärjestöjä, jotka yhdessä kävivät läpi ja miettivät kohdistettuja aputoimenpiteitä niille ryhmille, joihin talouskriisi oli ankarimmin iskenyt.

”On hyvä, että raportissa nostetaan esille myös arkisia ja konkreettisia ongelmia, kuten naisten syrjintä työmarkkinoilla äitiyslomien takia tai ikääntyvien työntekijöiden eriarvoinen kohtelu. Sosiaalista oikeudenmukaisuutta ei saa unohtaa talouskriisinkään aikana”, Mattila muistutti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)