Verkkouutiset

Matti Vanhanen: Muuttuva tilanne huomioitava ulko- ja turvallisuuspoliittisessa selonteossa

Kansanedustaja Matti Vanhanen on valittu eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan uudeksi puheenjohtajaksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Matti Vanhasen (kesk.) mukaan eduskunnan rooli tulee korostumaan Suomen ulkopolitiikassa syksyn aikana.

– Eduskunta vastaa hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittiseen selontekoon. Selonteon antamisen jälkeen on tapahtunut ja tapahtumassa isoja asioita, jotka eduskunta joutuu ottamaan huomioon selontekoa käsitellessään, Vanhanen näkee.

Hän listaa huomioitavaksi asioiksi Britannian valmisteilla olevan EU-eron, Turkin tapahtumat ja kehityksen, Syyrian jatkuvasti elävän tilanteen sekä Ruotsissa perjantaina julkaistavan ulko- ja turvallisuuspoliittisen selvityksen.

Vanhasen mukaan toinen syksyn suuri asia valiokunnassa on kansainvälisen sotilaallisen avun antaminen ja vastaanottaminen.

– Uskottava sotilaallinen avunanto edellyttää lainsäädännöllisiä valmiuksia avun antamiseen ja vastaanottamiseen. Tästä vallitsee laaja yksimielisyys. Tehtävämme on nyt perehtyä hallituksen esitysten yksityiskohtiin, että niistä tulee harkitut ja perustellut kokonaisuudet.

Vanhanen korostaa, että hänen tavoitteenaan on jatkaa ulkoasiainvaliokunnassa pitkään ollutta pyrkimystä hakea ulkopolitiikkaan liittyvissä kysymyksissä laaja yhteisymmärrys yli hallitus–oppositio-rajan.

Ulkoasianvaliokunnan uusina jäseninä aloittavat kokoomuksen entinen puheenjohtaja ja ministeri Alexander Stubb (kok.) sekä entinen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka (kok.).

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)