Verkkouutiset

Matti Vanhanen: Sotshin tapaaminen voi ehkäistä lisäpakotteita

Ex-pääministeri Matti Vanhanen toivoo Venäjän tavoitteista selvyyttä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin tapaamisella saattaa olla ennalta ehkäisevää vaikutusta Venäjän mahdollisesti kaavailemiin lisäpakotteisiin.

Näin arvioi perheyritysten liiton toimitusjohtaja ja entinen pääministeri Matti Vanhanen.

– Tässä tilanteessa tuon tapaamisen varmasti ainoa asia on Ukrainan kriisi, mutta oma kokemukseni Putinin tapaamisista on se, että kyllä aina ennalta ajatellun listan ulkopuolelta nousee esiin asioita enkä ollenkaan epäile, etteikö meidän presidenttimme ole valmis avoimeen ajatusten vaihtoon myös muista kysymyksistä, Vanhanen sanoo Verkkouutisille.

Presidentti Niinistö linjasi torstaina, että tapaamisessa ei ole kyse niinkään kahdenkeskisistä asioista eikä ollenkaan pakotteista, ”jotka on puolin ja toisin asetettu ja joiden kanssa on elettävä”.

Vanhanen on samoilla linjoilla: pakotteissa ei ole sinänsä mitään keskusteltavaa ja Suomen on hyvä seisoa kriisissä yhteisrintamassa EU:n kanssa.

– Suomalaisessa keskustelussa vähän turhan paljon osoitetaan sormella, mitä hallitus tekee tai jättää tekemättä. Jos on kritiikkiä, niin se kritiikki pitää suunnata EU:n johtoon.

”Merkittävin suomalainen teko”

Vanhanen pitää Niinistön ja Putinin kahdenvälistä tapaamista kuitenkin merkittävänä:

– Se on ilman muuta merkittävin suomalainen teko tämän kriisin aikana. Tapaaminen on merkittävä jo pelkästään siksi, että tässä tarjoutuu toivottavasti tilaisuus hieman hahmottaa kuvaa Venäjän tavoitteista tässä kriisissä.

Vanhasen mukaan Venäjän tulkitseminen ei ole helppoa.

– Toivottavasti Niinistö saisi itselleen käsityksen Venäjän perimmäisistä tavoitteista ja tällä voi olla vaikutusta lähiviikkoina käytäviin keskusteluihin EU-kumppaneiden ja Yhdysvaltojen suuntaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)