Verkkouutiset

Kokoomuksen Outi Mäkelä lisäisi paikallista sopimista

Kokoomuksen kansanedustaja Outi Mäkelän mukaan on kestämätöntä, ettei nykymaailmassa pystytä yhdistämään työ- ja perhe-elämän vaatimuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Outi Mäkelä on huolissaan kehityksestä, jossa naiset jäävät pois perhesyistä työelämästä kasvavassa määrin. Huolena ovat sekä työ- ja perhe-elämän yhdistäminen sekä perhevapailta palaavien työn löytäminen.

– Syksyn isot poliittiset keskustelut on käyty perhepolitiikasta – lapsiperheiden toimeentulosta ja pärjäämisestä. Myös työelämän laatukysymyksissä ja tasa-arvossa riittää yhä tehtävää.

– On kestämätön tilanne, ettei nykymaailmassa pystytä yhdistämään työ- ja perhe-elämän vaatimuksia joustavasti. Yhdistämisen pitäisi olla mahdollista äideille, mutta luontevasti myös iseille. Joustoja tarvitaan erilaisissa elämänvaiheissa, eri syistä. Jäykkien työmarkkinoiden uudistaminen on sekä suomalaisten työllisyyden näkökulmasta että kilpailukyvyn kohentajana todella suuri asia, Mäkelä toteaa tiedotteessaan.

Mäkelän mukaan työelämässä tarvitaan joustavuutta ja jos halua on, pitäisi nykyistä paremmin olla mahdollisuuksia myös paikallisen sopimisen hyödyntämiseen.

– Tarvitsemme päätöksenteossa vanhempien näkökulmaa, sekä äitien että isien, jotta Suomi on lapsillemme paras maa syntyä. Jokaisella syntyvällä lapsella on oltava positiivinen näkymä tulevaisuuteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)