Verkkouutiset

”Haluammeko vahvistaa naisten tasa-arvoa vai emmekö halua?”

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Outi Mäkelä ihmettelee, minne esitys kotihoidontuen jakamisesta on pysähtynyt. Hänen mukaansa näin merkittävää uudistusta ei ole varaa jättää tekemättä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Outi Mäkelä (kok.) kaipaa peruspalveluministeri Susanna Huoviselta (sd.) esitystä kodinhoidontuen jakamisesta. Kotihoidontuen jakaminen on hänen mukaansa koko hallituskauden isoimpia tasa-arvotekoja.

”Naisten lyhyemmät urakatkot edistävät ura- ja palkkakehitystä sekä sukupuolten välistä tasa-arvoa työelämässä ja perhe-elämässä. Naisten palkkaerot suhteessa miehiin eivät häviä itsestään, niiden poistamiseksi tarvitaan tekoja”, Mäkelä sanoo tiedotteessaan.

Mäkelä vaatii, että kotihoidontuen uudistaminen tuodaan viipymättä eduskunnan käsiteltäväksi. Hänen mukaansa tasa-arvoa parannetaan työmarkkinoilla huolehtimalla naisten urakehityksestä sekä jakamalla hoivavastuuta.

”Koko uudistuksessa on lopulta kyse siitä, haluammeko vahvistaa naisten tasa-arvoa vai emmekö halua.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)