Verkkouutiset

SAK:n Lyly valaa teollisuusliitoista nyrkkiä työnantajiin päin

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly (sd.) esitti perjantaina keskusjärjestönsä teollisuusliitoille, että ne selvittäisivät yhden yhteisen teollisuusliiton perustamista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Yhteinen teollisuusliitto olisi nykyistä tilannetta vahvempi edunvalvonnan nyrkki työnantajiin ja elinkeinoelämään päin, joiden suhtautuminen palkansaajiin tuntuu muuttuvan koko ajan entistä jyrkemmäksi, Lauri Lyly sanoi Teollisuusalojen ammattiliito TEAMin 120-vuotisjuhlassa Helsingissä.

Ennen valintaansa SAK:n puheenjohtajaksi Lyly selvitti kuuden SAK:laisen teollisuusliiton yhteistyö- ja yhdentymismahdollisuuksia. Työn pohjalta syntyi nykyinen TEAM Kemian- ja Viestintäliittojen fuusioiduttua.

– Nyt olisi kuljettava silloin aloitettu polku loppuun asti, Lyly sanoi.

Jo aiemmin yksityinen palveluala on ryhmittynyt SAK:ssa Palvelualojen ammattiliittoon PAMiin ja julkinen palveluala Julkisten ja hyvinvointialojen liittoon (JHL). Myös SAK:n kuljetusliitot ovat pohtineet yhdistymistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)