Verkkouutiset

LM: Yhteiskuntasopimuksen osaksi tulossa keskitetty palkkaratkaisu

Yhteiskuntasopimuksen osaksi on tulossa keskitetty palkkaratkaisu, joka ulottuu syksyyn 2017 asti, kertoo Lännen Media.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Palkansaajakeskusjärjestöt Akava, SAK ja STTK ovat vaatineet neuvottelupöydässä palkkaratkaisua osaksi yhteiskuntasopimusta.

Yhteiskuntasopimusneuvotteluissa on edetty tilanteeseen, jossa Elinkeinoelämän Keskusliitto EK on Lännen Median muun muassa Aamulehden uutisoimien tietojen mukaan viestittänyt neuvottelupöydässä, ettei se kaada sopimusta keskitetyn palkkaratkaisun takia. EK halusi aiemmin liittokohtaista neuvottelukierrosta.

EK:ssa arvioidaan, että paikallisen sopimisen edistämistä ei ole järkevää vaarantaa sen takia, että yhteiskuntasopimusta ei syntyisi lainkaan ilman keskitettyä palkkaratkaisua.

Sopimuksen osaksi tuleva palkkaratkaisu on Lännen Median tietojen mukaan kompromissi, jossa palkansaajat hyväksyvät nollalinjan ja työnantajat sen, että työehtosopimusten tekstikysymyksistä neuvotellaan laajemmin vasta syksyllä 2017 alkavalla liittokierroksella.

Syksyllä 2017 siirrytään palkanmuodostuksessa myös niin sanottuun Suomeen malliin, jossa avoimessa kansainvälisessä kilpailussa olevat vientialat määrittelevät palkankorotusten tason.

Osapuolien tarkoituksena on keskittyä paikallisen sopimisen neuvotteluihin, kun yhteiskuntasopimuksen sopimusesityksen osaset ovat valmiina.

Yhteiskuntasopimuksen kaikki palaset saattavat olla kasassa jo helmikuun aikana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)