LM: Yhteiskuntasopimuksen osaksi tulossa keskitetty palkkaratkaisu

Yhteiskuntasopimuksen osaksi on tulossa keskitetty palkkaratkaisu, joka ulottuu syksyyn 2017 asti, kertoo Lännen Media.

  • LKS 20160128 Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies (vas.), Kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen ja SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly (edessä) Helsingissä 28. tammikuuta 2016 Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n tiloissa, jonne työmarkkinakeskusjärjestöt kokoontuivat aloittamaan yhteiskuntasopimusneuvottelut. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

    EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies (vas.), Kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen ja SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly (edessä) sopimusneuvotteluissa.

    ()

Palkansaajakeskusjärjestöt Akava, SAK ja STTK ovat vaatineet neuvottelupöydässä palkkaratkaisua osaksi yhteiskuntasopimusta.

Yhteiskuntasopimusneuvotteluissa on edetty tilanteeseen, jossa Elinkeinoelämän Keskusliitto EK on Lännen Median muun muassa Aamulehden uutisoimien tietojen mukaan viestittänyt neuvottelupöydässä, ettei se kaada sopimusta keskitetyn palkkaratkaisun takia. EK halusi aiemmin liittokohtaista neuvottelukierrosta.

EK:ssa arvioidaan, että paikallisen sopimisen edistämistä ei ole järkevää vaarantaa sen takia, että yhteiskuntasopimusta ei syntyisi lainkaan ilman keskitettyä palkkaratkaisua.

Sopimuksen osaksi tuleva palkkaratkaisu on Lännen Median tietojen mukaan kompromissi, jossa palkansaajat hyväksyvät nollalinjan ja työnantajat sen, että työehtosopimusten tekstikysymyksistä neuvotellaan laajemmin vasta syksyllä 2017 alkavalla liittokierroksella.

Syksyllä 2017 siirrytään palkanmuodostuksessa myös niin sanottuun Suomeen malliin, jossa avoimessa kansainvälisessä kilpailussa olevat vientialat määrittelevät palkankorotusten tason.

Osapuolien tarkoituksena on keskittyä paikallisen sopimisen neuvotteluihin, kun yhteiskuntasopimuksen sopimusesityksen osaset ovat valmiina.

Yhteiskuntasopimuksen kaikki palaset saattavat olla kasassa jo helmikuun aikana.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.