Verkkouutiset

LM-kysely: Demarit haluavat perussuomalaiset ja kokoomuksen oppositioon

SDP:n kenttäväki haluaa passittaa perussuomalaiset ja kokoomuksen oppositioon vuoden 2019 eduskuntavaaleissa, kertoo Lännen Median kysely.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen seuraavaksi hallituspohjaksi SDP:n kenttäväki haluaa viherpunamullan eli SDP:n, vasemmistoliiton, vihreiden ja keskustan muodostaman hallituksen.

Kysely lähetettiin puoluekokousedustajille, piirihallitusten jäsenille sekä SDP:n paikallisyhdistysten ja järjestöjen johtohenkilöille. Kohderyhmään kuului noin tuhat sosialidemokraattia, joista puolet osallistui kyselyyn. Tulokset ovat suuntaa antavia.

Vastaajia pyydettiin valitsemaan kahdeksan eduskuntapuolueen listalta kaikki puolueet, jotka he ottaisivat mukaan seuraavaan hallitukseen.

Yli 90 prosenttia demarivaikuttajista haluaa oman puolueensa seuraavaan hallitukseen. Vastaajista 79,8 prosenttia haluaa vasemmistoliiton SDP:n hallituskumppaniksi. Vihreät on SDP:n kenttäväelle lähes yhtä mieluisa kumppani, jonka haluaa hallitukseen 75,8 prosenttia demareista.

Yli puolet demarivastaajista (52,1 %) ottaisikin keskustan SDP:n rinnalle hallitukseen. Aktiividemareista 21,3 prosenttia ottaisi hallitukseen kokoomuksen. Sosialidemokraateista 57,5 prosentin mielestä kokoomuksen paikka on oppositiossa. Nykyinen pääministeripuolue keskusta sai yhtä jyrkän tuomion 24,9 prosentilta demarivastaajista.

Alle kaksi prosenttia demarivaikuttajista haluaa perussuomalaiset hallitukseen. Heistä peräti 92,8 prosenttia on sitä mieltä, että perussuomalaisten paikka ei missään nimessä ole seuraavassa hallituksessa.

RKP:n haluaa hallitukseen 33,7 prosenttia demarivaikuttajista ja vain 16,7 prosenttia demaripäättäjistä pitäisi RKP:n ehdottomasti oppositiossa.

Kysely on julkaistu muun muassa Turun Sanomissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)