SDP:n Lindtman: Palkka-ale ei ole kestävä työllisyyslääke

SDP:n kansanedustaja Antti Lindtmanin mukaan palkkauksen pitää perustua työn vaativuuteen eikä ihmisen sukupuoleen, muuhun taustaan tai ihonväriin.

  • LKS 20151214 SDP:n kansanedustaja Antti Lindtman eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 14. joulukuuta 2015. Istunnossa esiteltiin valtion vuoden 2016 talousarvioesitys ja käytiin yleiskeskustelua talousarvioehdotuksesta. LEHTIKUVA Vesa Moilanen

    Antti Lindtman.

    ()

Lindtman pitää kiusallisena, että hallituksen sisällä keskeisessä kysymyksessä on jälleen kaksi eri kantaa. Maahanmuuttajien kotouttamisen kannalta tärkeässä työllistämisessä hallituspuolueiden sukset sojottavat aivan eri suuntiin.

– Ei ole vakuuttavaa, että hallituksen sisällä on työelämän keskeisistä periaatteista erimielisyyttä. Turvapaikanhakijoiden palkka-ale on yksi tällainen asia, joka herättää epätietoisuutta hallituksen linjasta, Lindtman sanoo.

Lindtman huomauttaa, että palkkauksen pitää perustua työn vaativuuteen eikä ihmisen sukupuoleen, muuhun taustaan tai ihonväriin.

– Hallituksen vastaus kaikkeen on palkka-ale. Eihän se näin voi mennä, Lindtman sanoo.

Lindtman ihmettelee myös Timo Soinia, joka on ajanut muun hallituksen kanssa koko kansan palkka-alea ja nyt hän ryhtyy vastustamaan maahanmuuttajien palkka-alea.

– Palkka-ale ei ole kestävä työllisyyslääke kenenkään kohdalla. Herääkin kysymys, mistä Soinin äkkikäänteessä on kysymys. Onko Soini laajemminkin muuttamassa kantaansa palkka-aleen? Tähän saakka nähty Soinin toiminta ei ole kovin johdonmukaista, Lindtman kritisoi.

– Suomi ei missään nimessä kaipaa kahden kerroksen työmarkkinoita. Samasta työstä pitää maksaa sama palkka.

Lindtman on samaa mieltä sisäministeri Petteri Orpon (kok.) kanssa siitä, että kotouttamiseen kannattaa panostaa.

– On ensisijaisen tärkeää, että maahanmuuttajat oppivat suomen kielen. Sitä kautta he pääsevät parhaiten kiinni suomalaiseen yhteiskuntaan ja työelämään.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.