Verkkouutiset

SDP:n Lindtman iloinen Sipilän tunnustuksesta

Sosialidemokraattien kansanedustajan mukaan pääministeri myöntää, että oppositio on saanut hallituksen tarkistamaan linjaansa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosialidemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Lindtman kertoo olevansa iloinen, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) tunnustaa opposition vaikutuksen.

– Pääministeri myöntää, että oppositio on saanut hallituksen tarkistamaan linjaansa. Suomalaiset ovat kokeneet Sipilän hallituksen politiikan poikkeuksellisen epäoikeudenmukaiseksi. Siksi on selvää, että oppositio on arvostellut päätöksiä, Lindtman sanoo tiedotteessaan.

Sipilä sanoi lauantaina keskustan puoluevaltuuston kokouksessa opposition valinneen kaiken vastustamisen linjakseen ja että hän piti viime keskiviikon eduskuntakeskustelun positiivisimpana viestinä sitä, että oppositiokin oli lähes yksimielisesti soten osalta uudistusten peruslinjausten takana.

Lindtmanin mukaan rakentavan kritiikin lisäksi oppositio on tukenut hallituksen toimintaa niin ulko- ja turvallisuuspolitiikassa kuin paremman sääntelyn aikaansaamisessakin. SDP on hänen mukaansa tarjonnut lukuisan määrän rakentavia vaihtoehtoja ja yhteistyön kättä hallitukselle.

– Rinteen työllisyysmalli, VR:n junaliikenteen pelastaminen tinkimällä hiukan autoveronalennuksesta, todellisen yhteiskuntasopimuksen aikaansaaminen ja sote-ratkaisu sekä yleisradiolainsääntö ovat asioita, joissa SDP on tarjonnut hallitukselle apua. Ikävä kyllä Sipilä on useimmiten kieltäytynyt yhteistyöstä.

SDP tarjoaa Lindtmanin mukaan jatkossakin niin rakentavaa kritiikkiä kuin rakentavia vaihtoehtojakin hallitukselle ja on valmis yhteistyöhön.

– Seuraavaksi julkistamme ensi tiistaina oman vaihtoehtoisen budjettiesityksen, jossa tarjotaan eväitä kasvuun ja yrittäjyyteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)