Verkkouutiset

Työministeri Lindström asettuu palkansaajien puolelle paikallisen sopimisen kiistassa

Työministerin mukaan paikallinen sopiminen oikein tehtynä vahvistaa sopimusten yleissitovuutta, sillä silloin tullaan vahvistaneeksi myös työntekijän asemaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) kertoo Lännen Median haastattelussa, ettei halua murtaa työehtosopimusten yleissitovuutta. Hän kertoo kannattavansa vapaaehtoisuutta, ei lakisääteistä pakkoa. Näin ollen hän asettuu palkansaajien puolelle kiistassa paikallisesta sopimisesta.

Työehtosopimusten yleissitovuuden murtaminen johtaisi ministerin mukaan tarpeeseen säätää minimipalkkalaki, jota vastaan hän kertoo ehdottomasti olevansa.

Lindström toteaa, että yleissitovuudessa on omat hyötynsä. Hänen mukaansa paikallinen sopiminen oikein tehtynä vahvistaa nimenomaisesti yleissitovuutta, koska silloin toisella puolella on työntekijän aseman vahvistaminen.

Lindström kertoo niin ikään, ettei usko paikallista sopimista valmistelevan työryhmän saavan aikaan yksimielistä lopputulosta, koska osapuolet ovat niin kaukana toisistaan. Näin ollen Lindströmin mukaan hallituksen tulee tehdä päätös. Työryhmä jättää raporttinsa maaliskuussa.

– Kannatan tes-tietä, koska vapaaehtoisuus on aina pakkoa parempi vaihtoehto. Toivottavasti siihen päädytään, Lindström toteaa Lännen Medialle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)