Verkkouutiset

Liitot vetoavat päättäjiin median turvaamiseksi

Suomen Journalistiliitto, Viestinnän Keskusliitto, Ammattiliitto Pro ja TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto vetoavat päättäjiin media-alan verotuksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vetoomuksen allekirjoittaneet liitot vetoavat hallitusohjelmaneuvotteluihin valmistautuviin puolueisiin, että yhteiskunnallisesti merkittävän media-alan vaikea taloustilanne otetaan huomioon erityisesti veroratkaisuissa.

Suomen media-ala työllistää suoraan noin 25 000 ihmistä ja tuottaa vuosittain yli neljän miljardin euron liikevaihdon.

– Tiedotusvälineet ovat tärkeitä paitsi taloudellisesti, myös demokratian, sananvapauden ja kulttuuri-identiteetin kannalta, liitot toteavat vetoomuksessaan.

Muun muassa veroratkaisuilla ja mainonnan rajoituksilla on merkittävä vaikutus siihen, kuinka media-ala selviää käynnissä olevasta murroksestaan.

Liittojen mukaan sanoma- ja aikakauslehtialan kannalta on tärkeintä, että lehtitilausten arvonlisävero pidetään alimmassa mahdollisessa verokannassa.

– Samaan kantaan tulisi siirtää irtonumeromyynti, Suomen Journalistiliitto, Viestinnän Keskusliitto, Ammattiliitto Pro ja TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto esittävät.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)