Verkkouutiset

Li Anderssonin mukaan Ylen ja Juha Sipilän kirjeenvaihdosta ei ole kerrottu kaikkea

Vasemmistoliiton puheenjohtaja vaatii pääministeri Juha Sipilän ja Ylen välistä kirjeenvaihtoa julki kokonaisuudessaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Pääministerin ja Ylen kirjeenvaihdosta on saatava avoin ja perusteellinen selvitys, jotta on mahdollista arvioida, missä määrin pääministeri on vaikuttanut tai yrittänyt vaikuttaa Ylen journalistiseen sisältöön Terrafamea koskevassa uutisoinnissa, Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoo tiedotteessaan.

Yle julkaisi keskiviikkona illalla tästä löytyvän jutun, jossa selvitettiin, millä tavalla ja keitä Juha Sipilä (kesk.) lähestyi. Jutussa käytiin myös läpi viestien sisältöä.

– Pääministeri ei ole suostunut julkistamaan Ylen kanssa asiasta viime viikonloppuna käymäänsä kirjeenvaihtoa. Yle julkisti keskiviikkoiltana otteita kirjeenvaihdosta, Andersson sanoo.

Hän vaatii loppua ”salailulle ja kiertelylle”.

Anderssonin mukaan sekä pääministerin että Ylen johdon toiminta herättää ”vakavia ja perustavanlaatuisia kysymyksiä, joihin pitää saada kunnolliset vastaukset”.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja vaatii myös, että valtiosihteeri Paula Lehtomäen ”ja tämän lähipiirin” kytköksistä Terrafamen kaivosyhtiöön on annettava lisätietoja.

– Lisäksi pääministeri Sipilä ei ole suostunut kertomaan niin sanottujen vakuutuskuortensa sisältöä, minkä vuoksi keskeinen osa hänen omistuksistaan on julkisuudelta piilossa, Andersson sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)