Verkkouutiset

Lenita Toivakka on keskiviikkona Suomen pääministeri

Pääministeri Alexander Stubbia tuuraa hänen kesälomansa aikana viisi eri ministeriä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskisuomalaisen mukaan maan hallituksesta ovat heinäkuun lopullakin ainakin osin töissä ainakin kehitysministeri Pekka Haavisto (vihr.), eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka (kok.), ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr.), valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) sekä maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo (kok.).

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) aloittaa kesälomansa maanantaina. Paikalla olevat tuuraavat häntä niin, että esimerkiksi ensi viikolla pääministerin sijaisena on maanantaina Haavisto, tiistaina Rinne, keskiviikkona Toivakka, torstaina Orpo ja perjantaina Niinistö.

Lenita Toivakka kertoo ensimmäisen päivänsä pääministerinä sujuvan Brysselissä, jonne hän lentää aamulla eurooppaministereiden yleisten asioiden neuvoston kokoukseen. Hän tapaa komissaari Karel De Guchtin ja varapresidentti Maros Sefvovicin ja toivoo tapaavansa meppejäkin.

– Täysohjelma, siis päiväreissu, illalla Suomeen, Lenita Toivakka kertoo Verkkouutisille.

Seuraavalla viikolla Toivakasta tulee pääministeri kolmeksi päiväksi. Heinäkuun viimeisenä päivänä Antti Rinteestä tulee sijainen koko viikoksi.

Valtioneuvoston kokousten päätösvaltaisuuden takia on vähintään viiden ministerin oltava yhtä aikaa töissä. Ministerien vuosilomaan rinnastettavat vapaat on sijaistettu sen mukaan.

Ministerien sijaiset eivät tee sijaistettaviensa puolesta politiikkaa ja linjauksia, vaan vain teknistä asiainhoitoa. Sijaisuus on muodollisuus, mutta sijaisella on täysi vastuu, jos pääministeriä ei esimerkiksi tavoitettaisi poikkeustilanteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)