Verkkouutiset

Lehtomäki: Suomi ei saa taipua pakoteasiassa, vaikka se jäisi yksin

Ex-ministerin mielestä hallitus on jakaantunut "periaatteellisesti merkittävällä" tavalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Paula Lehtomäki (kesk.) sanoo, että koska Suomi on mukana päättäjien pöydissä, Suomen pitää valvoa niissä omia etujaan.

– Täysivaltaisen jäsenyyden henki ei voi olla se, että jos yksin jääminen uhkaa, me taivumme, Lehtomäki kirjoittaa blogissaan.

Hän ilmaisee tukensa ulkoministeri Erkki Tuomiojalle (sd.), joka jätti viime viikolla eriävän mielipiteensä hallituksen pöytäkirjaan. Tuomiojan mielestä Suomen olisi tullut vastustaa EU:n silloin valmistelemia pakotteita.

Lehtomäki tulkitsee, että tapaus kertoo ”periaatteellisesti merkittävästä erimielisyydestä” Suomen EU-linjassa. Hän arvioi, että EU-ministerivaliokunnan mielestä Suomi ei voi jäädä yksin vastustamaan muita maita.

– Katsooko hallitus siis, että tiukan paikan tullen Suomi ei yksinkertaisesti voi pitää painavistakaan syistä Suomen ja suomalaisten puolta, jos olemme jäämässä sille puolelle yksin? Lehtomäki kysyy.

Lehtomäki on toiminut ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä sekä ympäristöministerinä vuosina 203–2005 ja 2006–2010. Hän on Suomi–Venäjä-seuran puheenjohtaja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)