Verkkouutiset

Kokoomuksen Lauslahti kiittelee yliopistojen uutta rahoitusmallia

Kansanedustaja, sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Sanna Lauslahti (kok.) on tyytyväinen yliopistojen uuteen rahoitusmalliin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtioneuvosto hyväksyi perjantaina asetuksen yliopistojen perusrahoituksen jakotavasta vuodesta 2017 alkaen. Rahoitusmalliin on tuotu uusia painotuksia. Se lisää strategisen rahoituksen osuutta kymmenestä prosentista 12 prosenttiin.

Lisäksi rahoitusmallissa painotetaan entistä enemmän työllistymistä, ja vuodesta 2019 alkaen huomioidaan valmistuneen nuoren pääseminen koulutusta vastaavaan työhön.

– Opiskelijalle on tärkeää vuosien opintojen jälkeen päästä koulutusta vastaavaan työhön. On erinomainen asia, että jatkossa rahoitusmallissa on mukana opiskelijan pääseminen koulutusta vastaavaan työhön. Tästä suuri kiitos, kiittelee Sanna Lauslahti.

Lisäksi yliopistojen uusi rahoitusmalli antaa hänen mukaansa lisäkannusteita yliopistoja kehittää omaa toimintaansa.

– Nykyistä suurempi strategisen rahoituksen osuus antaa paremmat mahdollisuudet tukea yliopistojen pitkäjänteistä kehittämistyötä. Kehittämistyö on luonteeltaan usein sellaista, että sen tulokset näkyvät vasta pidemmän ajan kuluessa, toteaa Lauslahti.

Strategiarahalla tuetaan esimerkiksi opintopolkujen sujuvoittamista, koulutuksen ja tutkimuksen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden lisäämistä sekä rakenteiden ja toimintatapojen uudistamista.

– Tässä hetkessä, kun pyritään aikaansaamaan yliopistojen profiloitumista, strategisen rahoituksen osuuden lisääminen on perusteltua. Tulevaisuudessa on syytä arvioida rahoituksen jakautumista uudelleen. Selvää on, että muutosajan jälkeen tulee satsata entistä enemmän tutkimukseen ja sen osuutta tulee kasvattaa, Lauslahti sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)