Verkkouutiset

Kansanedustaja ihmettelee virkamiesten yli-innokkuutta

Kokoomuksen kansanedustaja Sanna Lauslahti kummastelee suomalaisten virkamiesten yli-innokkuutta lakipykälien tulkitsemisessa. Hänen mukaansa erityisesti pienet yrittäjät voivat jäädä pykälien ja niiden tulkinnan jalkoihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Sanna Lauslahti (kok.) pitää käsittämättömänä suomalaisten virkamiesten yli-innokkuutta tulkita pykäliä kireimmän mahdollisen mukaan. Hän vaatii norminpurkutyön kohdistamista myös normien tulkintakäytäntöihin, jotta yritystoimintaa haittaavat esteet saadaan todella poistettua. Tavoitteena tulee Lauslahden mukaan olla, että yrittäjät voivat yrittää ja työllistää.

”Uusien työpaikkojen syntymisen edellytys on, että jokaisen uuden pykälän tulee olla mahdollisuuksia lisäävä, ei liiketoimintaa estävä. Vastaavasti toimeenpanevien ja valvovien virkamiesten tulkinnat eivät saa olla tarpeettoman kiristäviä”, Lauslahti sanoo tiedotteessaan.

Lauslahden mukaan erityisesti pienet yrittäjät voivat jäädä pykälien ja niiden pikkumaisen tulkinnan jalkoihin. Hän mainitsee esimerkkinä tuusulalaisen leipomon.

”Pienen kotileipomon olisi terveystarkastajan mukaan pitänyt asentaa mm. kolme vesipistettä ja toteuttaa omavalvontasuunnitelma – toimenpiteitä, jotka kuuluvat suuriin teollisuuskeittiöihin. On kohtuutonta vaatia pienimuotoiselta toiminnalta tällaista.”

Tapauksen saaman julkisuuden seurauksena kotileipomo sai yhteydenoton Eviralta ja ilmeni, että terveystarkastaja oli menetellyt väärin. Lauslahden mukaan ei ole kenenkään etu, että yrittäjiä kyykytetään ensin turhilla normeilla ja tämän jälkeen äärimmilleen vedetyillä tulkinnoilla. Hänen mukaansa tulkintakäytännöissä on annettava mahdollisuus myös maalaisjärjen käyttöön.

”Pahimmillaan yrittäjä menettää yrityksensä ja työntekijä työnsä. Näin ei pidä olla”, Lauslahti toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)