Ville Niinistölle kovaa palautetta - "Voisi olettaa ettei entinen ministeri levitä perätöntä tietoa"

Kokoomuksen kansanedustaja ihmettelee vihreiden puheenjohtajan esittämiä väitteitä.

 • LKS 20160206 LKS20151128 LKS 20151110 Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö eduskunnan täysistunnossa Helsingissä tiistaina 10. marraskuuta 2015. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

  Ville Niinistö.

  ()
 • LKS 20150218 Kokoomuksen Sanna Lauslahti eduskunnan täysistunnossa 18. helmikuuta 2015, jossa hallitus vastasi välikysymykseen tasa-arvoisen koulutuksen tulevaisuudesta. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

  Sanna Lauslahti.

  ()

Kansanedustaja Sanna Lauslahti (kok.) ihmettelee vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistön yhteisöpalvelu Facebookissa esittämiä väitteitä Juha Sipilän (kesk.) hallituksen kaavailusta poistaa kouluilta velvoite laatia kiusaamisen vastainen suunnitelma.

– Perusopetuslaista, ammatillisesta peruskoulutuksesta annetusta laista ja lukiolaista poistetaan kirjaus laatia kiusaamisen vastainen suunnitelma, mutta velvoite säilyy edelleen oppilas- ja opiskelijahuoltolaissa, hän sanoo kommentissaan Ville Niinistölle.

Lauslahden mukaan kyse on päällekkäisen sääntelyn poistamisesta. Jatkossakin jokaisessa oppilaitoksessa tehdään suunnitelma opiskelijoiden suojaamiseksi väkivallalta, kiusaamiselta ja häirinnältä osana opiskeluhuoltosuunnitelmaa.

– Eli toisin kuin monet oppositiopoliitikot ja lapsiasiavaltuutettu (Tuomas) Kurttila ovat virheellisesti väittäneet, velvoitetta laatia kiusaamisen vastaista suunnitelmaa ei poisteta laista.

Lauslahti arvioi kiusaamisen vastaisen työn yhdistävän jokaista puoluetta. Hallitus on hänen mukaansa täysin sitoutunut jatkamaan työtä, jotta jokainen lapsi ja nuori voi käydä turvallisesti koulua.

– Voisi olettaa, että pitkän linjan kansanedustaja ja entinen ministeri paneutuu asioihin sen verran, ettei levitä perätöntä ja virheellistä tietoa, hän toteaa.

Niinistön mukaan hän viittasi "erilliseen suunnitelmaan" ja väite olisi siltä osin oikea ja hallituksen tiedonannon mukainen. Hän kuitenkin myöntää hallituksen täsmentäneen, että asiaa voidaan miettiä opiskelijahuoltosuunnitelmassa.

– Päällekkäisiä suunnitelmia ei kannata tehdä. Vai onko teille vihreille tärkeämpää suunnitelmien tekeminen itse kiusaamiseen puuttumisen sijaan, Lauslahti ihmettelee.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.