Verkkouutiset

Kokoomuksen Lauslahti: Suomalaisten maksuttomasta koulutuksesta ei pidä tinkiä

Jokaisella suomalaisella nuorella pitää olla jatkossakin yhtäläiset mahdollisuudet kouluttautua, sanoo kansanedustaja Sanna Lauslahti (kok.).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Vanhempien rahapussin paksuus ei saa määritellä nuoren opiskelumahdollisuuksia. Pienenä maana meillä ei ole varaa menettää yhtään lahjasta nuorta. Jokaisella tulee olla tasaveroisen mahdollisuudet kouluttautua, sanoo eduskunnan sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Sanna Lauslahti.

Viime viikkoina on tullut esille vaatimuksia lukukausimaksuista suomalaisille nuorille. Lauslahden mukaan kokoomuksella on selkeä linja, eli puolue ei halua lukukausimaksuja suomalaisille nuorille.

– Lukukausimaksut eivät ole myöskään hallituksen tavoitteissa, saati ohjelmakirjauksissa, hän toteaa.

Eri asia ovat ulkomailta tulevat toisten maiden kansalaiset. EU- ja Eta-maiden ulkopuolelta tulevilta opiskelijoilta peritään uuden lain mukaan lukukausimaksuja.

Lauslahti on tyytyväinen, että korkea-aste on tarttunut uuden lain suomaan mahdollisuuteen.

– Maailmalla on paljon maksukykyisiä ja – haluisia perheitä. Koulutusvienti laajentaa yliopistojen rahoituspohjaa ja osaamista suomalaisten nuorten hyväksi. Koulutusviennistä hyötyvät kaikki – ennen kaikkea suomalainen nuori, jolle tulee taata maksuton ja laadukas koulutus myös tulevaisuudessa, hän sanoo tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)